Cursus "Snel leren = leuk leren"
Cursus "Snel leren = leuk leren"

Voor wie?

Alle middelbare scholieren van VMBO-TL t/m gymnasium alsmede studenten MBO-HBO-WO

Wat?
Zes lessen van één uur à € 279,95 inclusief materiaal en  cursusboek.

Inhoud?
Snellezen,  aanteken- en studiemindmap maken, plannen (tot volledige toetsperiode) en leren leren.

Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden, wie wil dat niet?
De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn.

Ook kan het zijn dat de middelbare school nog voor je te doen was, maar dat je nu tijdens je studie vast loopt op een goeie planning en het snel en efficiënt kunnen verwerken van de enorme hoeveelheid studiestof.

Tijdens de cursus “Snel leren = leuk leren” van Time 2 Control krijg je meer grip op je huis- of studiewerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-4x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord:
- Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?
- Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op?
- Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden?
- Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden?
- Hoe maak ik een haalbare planning?
- Hoe maak ik leren leuker?

Voor middelbare scholieren en studenten
De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare
scholen van VMBO TL t/m VWO en studenten van HBO en universiteit. 
Ook voor leerlingen en studenten met dyslexie Dyslexie
Mensen met Dyslexie denken meestal graag in beelden. Voor mensen met dyslexie is mindmappen een uitkomst, omdat ze doorgaans veel moeite hebben met geschreven aantekeningen. Door beide technieken van snellezen en mindmappen te combineren is iemand met dyslexie in staat om binnen een acceptabele tijd een boek te lezen en de benodigde leerstof in een mindmap weer te geven.
, AD(H)D AD(H)D
Door snellezen stijgt de concentratie stijgt en kun je in korte tijd toch redelijk veel lezen. Door te werken met leerblokken van maximaal een half uur zijn deze kinderen beter in staat hun huiswerk te overzien, te maken en te leren. De interactieve manier van mindmappen leidt ook tot het verbeteren van de concentratie. Kinderen zijn zowel aan het lezen als aan het tekenen (en schrijven), dit houden ze beter en langer vol.
en hoogbegaafdheid Hoogbegaafdheid
Tijdens de cursus gaat de leerling op zoek naar zijn eigen leermethode. Hij ervaart wat het prettigst en meest efficiënt werkt, wordt uitgedaagd door de vaardigheden als snellezen, mindmappen en geheugentechnieken om meervoudige intelligenties te benutten en in te zetten. De leerling leert zelfstandig zijn huiswerk te plannen, organiseren, maken en leren op basis van zijn eigen voorkeursstrategieën.
is de cursus uitstekend geschikt.
 
In 6 weken naar jouw eigen leersysteem
Tijdens de cursus gaan we eerst kijken naar jouw huidige manier van leren, hoe lang kun je je concentreren, op welk moment van de dag leer je het best en op welke manier.
We beginnen de eerste les ook meteen met snellezen zodat we aan het eind van de cursus kunnen meten hoeveel sneller je bent gaan lezen.

Verder komen tijdens de cursus aan bod: mindmappen Mindmappen
Mindmappen is het maken van een soort tekening van je brein waardoor de werking van je brein sterk toeneemt (bedacht door Tony Buzan). Dit komt omdat het Mindmappen optimaal gebruik maakt van beide hersenhelften, in tegenstelling tot bijvoorbeeld schrijven, wat je vooral doet met je linker hersenhelft. Het effect van Mindmappen is dat je beter inzicht krijgt in hoofd- en bijzaken, dat je woordenschat toeneemt en dat je creatiever wordt. In de praktijk betekent dit dat je meer kan onthouden en makkelijker en beter overzicht houd en kunt plannen.
, speedlearning Speedlearning
is het totaal pakket van een op een zo efficiënt mogelijke manier snel lezen, leren, onthouden en weer reproduceren. Dit gebeurt aan de hand van snellezen, mindmappen en geheugentechnieken, feitelijk alle items die ook aan bod komen in de cursus "snel leren = leuk leren"
,
geheugentechniek Geheugentechniek
is een manier op om bepaalde informatie makkelijk in je hoofd op te slaan en langdurig te onthouden. Met geheugentechnieken haal je meer uit je geheugen en vergeet je nooit meer belangrijke informatie zoals: namen, feiten, presentaties en volgordes. Door zintuigen te combineren kun je de stof beter onthouden.
, timeboxing Timeboxing
houdt in dat je de tijd die je ergens aan besteedt afbakent. Je gaat dus niet door totdat je de taak af hebt, maar totdat de tijd verstreken is. Hierdoor ga je beter met je tijd om, maar blijf je ook frisser. Je gaat niet eindeloos door tot het werk af is. Je hersenen kunnen niet uren achter elkaar geconcentreerd blijven en als je weet wat jouw ideale timebox is, dus hoe lang jouw concentratieblok duurt, dan kun je een realistische en efficiënte tijdsplanning opzetten. Timeboxing is ook een onderdeel van de cursus “ snel leren = leuk leren”.
en timemanagement Timemanagement
houdt in dat je de tijd die je ergens aan besteedt afbakent. Je gaat dus niet door totdat je de taak af hebt, maar totdat de tijd verstreken is. Hierdoor ga je beter met je tijd om, maar blijf je ook frisser. Je gaat niet eindeloos door tot het werk af is. Je hersenen kunnen niet uren achter elkaar geconcentreerd blijven en als je weet wat jouw ideale timebox is, dus hoe lang jouw concentratieblok duurt, dan kun je een realistische en efficiënte tijdsplanning opzetten. Timeboxing is ook een onderdeel van de cursus “ snel leren = leuk leren”.
.

Wat levert het op?
Jouw investering in deze cursus is 6x een uur les en 6 weken lang 15 minuten per dag oefenen, 6 dagen per week, in totaal dus 15 uur van je tijd, maar wat levert jou dat uiteindelijk op?:
  • Elk boek dat je leest lees je in de helft van de tijd, dus als je normaal in 6 uur een boek uitleest, doe je dat na de cursus in 3 uur, reken maar uit hoeveel tijd dat scheelt voor je complete boekenlijst!
  • In één keer je lesboek lezen en samenvatten zodat je het voor een proefwerk of tentamen niet allemaal weer opnieuw hoeft door te nemen.
  • Makkelijk, snel en overzichtelijk samenvatten in een mindmap,
  • Weten hoe je met elk soort huiswerk om moet gaan, van woordjes leren tot een werkstuk maken, van sommen maken tot een proefwerk of tentamen leren
Jouw winst: Meer en makkelijker leren in minder tijd.
In de mindmap rechtsboven zie je de inhoud van het
lesprogramma per week.
 
Time 2 Control